Başlangıç ve İleri Seviye Keman Kursu

Keman eğitimlerimiz öğrencilerimiz için en doğru ders programları hazırlanarak profesyonel eğitmen kadromuz tarafından verilmektedir.

Çalışmalarımız, birebir veya grup dersleri ile istikrarlı ve eğlenceli eğitim anlayışımız gereğince öğrenci odaklı olarak gerçekleştilir.

Çocuklar ve yetişkinler için keman dersleri veren kurumumuzda enstrümanı uzman düzeyde çalabilecek öğrenciler yetiştirilmesi hedeflenir.

1 Ay Toplam 4 Saat
%20indirim
5.000,00 TL 4.000,00 TL

Kursa katılmak için herhangi bir yaş sınırı bulunmamaktadır

Evet ders günlerimizi ve saatlerimizi sizin uygun olduğunuz gün ve saatlere göre organize etme çalışıyoruz.

Derslerimizi birebir olarak vermekteyiz.

Evet kemanınızı getirmeniz gerekiyor. Eğer kemanınız yoksa bizim vasıtamız ile daha uygun fiyata keman satın alabiliyorsunuz.

MEB ve LCM sertifika programları için sertifika programımız mevcut.

Summary of the Int. Minifiddlers Colourstrings lesson 19A / 1st year Summary of the Int. Minifiddlers Colourstrings lesson 19A / 1st year
Excerpt of the Int. Minifiddlers Colourstrings lesson 26 / 2nd Year Excerpt of the Int. Minifiddlers Colourstrings lesson 26 / 2nd Year
Story of the Colourstrings method and International Minifiddlers Story of the Colourstrings method and International Minifiddlers
Excerpt of the Int. Minifiddlers Colourstrings lesson 2 / 3rd Year Excerpt of the Int. Minifiddlers Colourstrings lesson 2 / 3rd Year
Açıklama Fiyat
1 Ay Toplam 4 Saat İndirimin bitmesine kalan süre: 5.000,00 TL 4.000,00 TL %20 İndirim

Adres

Çalışma Saatlerimiz

  • Pazartesi - Cuma - 10:00 - 22:00
  • Cumartesi - 10:00 - 22:00
  • Pazar - 10:00 - 22:00
  • 5/ 5

    Çalışma saatleri çok esnek, hocalar profesyonel, güler yüzlü ve öğrencilerine tolerans gösteriyor.

    7 yıl önce
  • Burak
    4/ 5

    Bir kursiyer olarak aradığım tüm kriterler sağlıyor bu kurum. Bunları kısaca sıralarsak: hoca konuya çok ehil kendisinin konservatuar mezunu olması önemli bir faktör. Kursu veren hoca çok kibar ve çok güleryüzlü bu da kursa devamlılık sağlamanızda önemli bir kriter. Kurs yeri çok sakin böylece konsantrasyon problemi yaşamıyorsunuz. Fiyat da sitedeki diğer kurslara göre daha uygun hocanın para kazanmaktan ziyade sanatçı kazanma derdinde olduğunu düşünüyorum. Kısaca klarnet öğrenmek isteyen kişiler hiç tereddüt etmeden burayı deneyebilir.

    7 yıl önce
  • Umut
    5/ 5

    Kardeşim çok memnun kaldı ikinci ay kayıt yeniledik.

    7 yıl önce
  • Handan Uydar
    4/ 5

    Profesyonel bir kurum kafamdaki düşüncelerin netleşmesini sağladılar. Diğer kurumlar gibi sadece klasik şan kursu değil piyano eşliğinde müzikal bir eğitim veriyorlar. Benim isteklerimi anlayabiliyorlar çok memnun kaldım. Online kayıt oldum hemen aradılar güvenilir bir sayfa tavsiye ederim.

    7 yıl önce
  • Nuhan Melis Aydın
    4/ 5

    Eğitimden memnunum uygun bir yer avantaj sağlıyorlar.

    7 yıl önce

Yorum gönderin

Eğitimlerimiz

Bilgi Talep Formu


Keman Kursu Hakkında


Keman kursu, keman öğretmek isteyen uzman öğreticiler ile keman çalmayı öğrenmek isteyen bireylerin buluşma noktasıdır. Uzman bir öğretici tarafından hazırlanan plan ve program çerçevesinde keman eğitimleri gerçekleşir.

Keman kurslarının iki yönü bulunmaktadır:

  1. Birincisi, hiç keman çalamayan birine keman çalmayı öğretmek.
  2. İkincisi ise keman çalmayı düşük düzeyde de olsa bilen birine ileri düzey keman eğitimi vermektir.

Keman Kursu Fiyatları


Keman kursu fiyatları, birçok faktöre bağlı olarak değişmektedir. Bu faktörleri göz önünde bulundurduğunuzda keman kursları arasındaki fiyat farklılığı anlam kazanacaktır. Bu faktörler şunlar; kursun bulunduğu lokasyon, il, ilçe ve bölge, keman kursunu alacak olan kursiyer sayısı, kursu veren eğitmenin uzmanlık düzeyi, kursun toplam saati/süresi ve kurs programıdır.

Eğer özel ders istenirse fiyatlar da ona göre farklılaşabilmektedir. Diğer yandan kursun hizmetleri ve son model teknoloji ile donatılmış olması ya da klasik yöntemle bir eğitimin veriyor olması fiyatı değiştirebilir.  

 

Keman Nasıl Bir Müzik Aletidir?


Keman, violin şemsiyesi altındaki en küçük üyesidir; fakat boyut olarak küçük olması onun çıkardığı sesi etkilemez. Aksine en küçük olmasına rağmen en güçlü sese sahiptir. Telli-yaylı çalgı türünden olan keman, insanın omzu ile çenesi arasına sıkıştırılarak çalınan bir müzik enstrümanıdır. Yay ile teller üstünde hareket ettirilerek çalışır. Kemanda toplamda 4 tel bulunur. Bu tellerin ses düzeyleri de pesten tize doğrudur.

Sıralama ise şu şekildedir; Sol-Re-La-Mi .   

Keman birçok müzik türünde kullanılmakla birlikte orkestralarda da sürekli olarak karşımıza çıkmaktadır. Ayrıca keman tek başına bile dinleyicilere eşsiz anlar yaşatabilir. Duygusal anlamda derinden etkileyen keman, ruhunuzu bir okyanusun kıyısına, bir ormanın derinliklerine ve gökyüzünün parlayan yıldızlarına ulaştırabilir.

Neden Keman Kursuna Gitmeliyim?


Keman öğrenmek istiyorum, diyorsanız ve öğrenme hevesinizi uygulamaya dökmek istiyorsanız keman kursu sizin için vazgeçilmez bir adres. Çünkü keman çalmayı öğrenmeniz için keman ile ilgili teknik bilgi ve birikimleri elde etmelisiniz.

Deniz Müzik Merkezi olarak, keman eğitimi ile ilgili deneyim ve tecrübelerimizi bilgi ile harmanlayıp siz değerli kursiyerlerimize sunmaktayız. Her zaman profesyonel bir destek almak bir şeyi en iyi yapmayı ortaya koyar.

Keman çalmak bir asalet göstergesidir.

Sizi saygın gösterecek ve değerli olduğunuzu hissettirecektir. Keman kursuna katılmanın birçok avantajı olabilir. Sizinle aynı ortamı paylaşan, müziğe ve sanata ilgi duyan bireylerle bir arada olmak size sosyal bir ortam yaratacaktır. 

 

Keman Kursuna Kimler Katılabilir


Keman kursuna katılmak için belirli bir yaşın üstünde olmak gereklidir. Bir kemanı 4 yaşındaki bir çocuk kontrol de koordine de edemez. Dolayısıyla kontrolü sağlayan ve istekli olan herkes keman kursuna katılabilir. Başlangıç seviyesinde olanlar da ileri düzeye taşımak isteyenler de keman kursunu tercih edebilir. Keman dersleri bireylere uygun bir öğrenme zemini hazırlar.

 

Deniz Müzik Okulu olarak 7’den 70’e herkese keman öğretmeyi amaç olarak görmekteyiz !

 

Keman kursuna başlama yaşını ise uzmanlar 7 olarak dile getirmektedir. Çocuğunuzla birlikte keman kursuna katılabilir ve çocuğunuz gelecekteki başarısını olumlu yönde etkileyebilirsiniz. Ayrıca keman kursuna katılmak için bir cinsiyet ayrımı da bulunmamaktadır.

Keman Öğrenmek Zor Mu?


Kemanlarda gitarlarda olduğu gibi bir perde yoktur. Bu açıdan bakıldığında gitar öğrenmek keman öğrenmekten daha kolaydır.

Ancak keman öğrenmeyi engelleyen bir sebep değildir; çünkü sıkı ve düzenli bir çalışma ile her şey rahatlıkla yapılabilir.

Profesyonel eğitmenin eşliğinde söyleneni uygulamanız ve sürekli alıştırma yapmanız keman öğrenim sürecini hızlandıracaktır.

Kursa dahil olduğunuzda keman öğrenmiş olmazsınız. Kişisel olarak sergileyeceğiniz çaba keman öğrenip öğrenemeyeceğinizi belirleyecektir. Keman öğrenmenin bir süreç gerektirdğini de bilmelisiniz. 

Keman Kursunda Neler Öğreneceğim?


Keman kursuna başladığınızda ilk alacağınız eğitim keman enstrümanının tanıtımı olacaktır. Öğrenmeyi amaç edindiğiniz enstrümanı bilmeniz gerekir.

Sonraki süreçte ise temel müzik ve nota eğitimi ile başlanacak ve kemanı tutma ve duruş ile devam edecektir. Sol kolun ve omzun işlevselliği ile keman bir bütün oluşturacak şekilde çalışmalar devam edecektir.

Ardından yay ile ilgili hız ve tutmada baskı ne düzeyde olmalı ve hareketleri öğretilir. Keman kursu eğitimi sürecinin sonuna doğru ise akor çalışmaları ve çift ses çalışmaları yapılır.

Keman Çeşitleri Nelerdir?


Çeşitli boyutlara sahip  ve birbirine benzer görünüme sahip olan violin grubundaki enstrümanlar toplamda 4 adettir. Bunlar küçükten büyüğe doğru keman, viyola, çello ve kontrbastır. Şimdi hep birlikte violin ailesini tanıyalım.

Keman:

Violin ailesinin en küçüğüdür. Keman çalınması zor bir müzik enstrümanı değildir. Fakat kuralları olan bir enstrümandır. Keman çalarken muhakkak ki çene ile omzu bir arada kontrol etmek gerekmektedir. Keman ile gitar karşılaştırıldığında kemanın çalınması biraz da zorlu olabilir. Çünkü kemanda gitar olduğu gibi perdeler yoktur. Bu da onun çalınmasını bir tık zorlaştırmaktadır. Keman çalma durumunda kemanın sol; keman yayının da sağ elinizde olması gerekir. Sol elinizde tuttuğunuz kemanı çenenize yerleştirip sağ elinizde bulunan yay ile kemanın üstündeki tellere sürterek çalmanız mümkün. Kemanda yanlıklar ne kadar içe bükümlü, girintili ise o kadar güzel ses çıkaracaktır.

Viyola:

Toplumda viyola dendiğinde kemanın bir büyüğü anlaşılmaktadır. Viyolanın uzunluğu 65 cm’i ; gövde uzunluğu ise 45 cm’i bulmaktadır. Fakat farklı boyutlarda viyola türleri de bulunmaktadır. Kemanın çıkardığı sesten farklı olarak viyola, daha tok,dolgun ve bas nitelikte sesler çıkarır. Klasik Batı Müziği’nin ayrılmaz bir parçası olan viyola daha özgün, içli ve özlem dolu tınıları çıkarabilmek için öncü nitelik taşır. Diğer yandan viyolaya alto da denmektedir. Viyola duyguların yansıtılması için yaratılmış bir enstrüman gibidir. Onunla mutluluğu, aşkı, sevgiyi, özlemi, hırsı, ihtirası, acıyı ve intikamı yansıtmak mümkündür.

Çello(Viyolonsel):

Kemana en çok benzeyen müzik enstrümanıdır. Bu benzerlik sadece tasarımsal görünümdedir, boyutları ise birbirinden farklıdır. Çello’nun diğer adı ise viyolonseldir. Çello’nun boyutu ise 1 metrenin üstündedir. Çello çalmak isteyen kişi bir yere oturur ve çelloyu iki bacağının arasında sabitler. Bu sabitliği sağladıktan sonra yine yay ile tellere sürterek keman gibi çalabilmektedir. Ancak keman için önemli olan çene ve omuz iken; çello için önemli olan dik bir duruş ve bacaklar arasında sabitlemedir. Önceleri ara sesleri çıkarabilmek için kullanılan çello daha sonraları bir müzik enstrümanı olarak öne çıkmıştır. Kendi akustiği o kadar güçlüdür ki kapalı bir ortamda da olsa açık bir alanda da olsa etkili sesi herkesi cezbedebilir.

Kontrbas:

Violin ailesinin ebat olarak en büyük temsilcisidir. Boyu çellodan da fazla olan kontrbas, 2 metre civarındadır. Çello oturarak çalınması gereken bir enstrüman olmasına karşın; kontrbas ayakta çalınması gerekir. Bunun sebebi ise kontrbasın boyunun çok uzun olmasındandır. Keman, viyola, viyolonsel yayla çalınmak zorundadır. Ancak kontrbas kimi zaman parmakla da çalınabilir. Adından da anlaşılacağı üzere kontrbas viyolin ailesi içinde en kalın sese sahiptir. Klasik müzik, Blues ve Caz müzikte sıklıkla kullanılan bir müzik enstrümanıdır.

Kontrbas’ın iki türü bulunur. Bunlar tellerine göre ayrılmıştır. Biri 4 telli; diğeri ise 5 tellidir. Özellikle de orkestralarda 5 telli kontrbaslara daha fazla rastlanır.