Yan flüt öğrenmek istiyorum diyorsunuz ancak aklınıza takılan bir çok soru var. Yan flüt çalmak zor mu, yan flüt çalmak ne kadar zamanda öğrenilir, yan flüt çalmanın zorlukları neler, yan flüt çalmak için dudak yapısı nasıl olmalı, yan flüt çalmak için gereken özellikler neler gibi bir çok soruya en mantıklı ve doğru cevapları arıyorsanız, doğru yerdesiniz!
Aklınızdaki tüm sorulara en doğru cevapları almak için yan flüt kursu İzmir eğitmenlerimiz tarafından yazılmış yan flütle ilgili sık sorulan sorular yazımızı sonuna kadar okumanızı tavsiye ediyoruz. Şimdi gelelim soruların cevaplarına;
Kaynak: http://sozkonususanat.com/yan-flutle-ilgili-merak-edilen-sorular/
Hayır, yan flüt çalmak aslında doğru çalışmayla ve iyi bir yan flüt eğitmeninin desteğiyle çok kolay hale gelebilmektedir. Ayrıca sabreder ve çalışmalarınızı aksatmadan gerçekleştirip, süreklilik kazandırırsanız çok daha hızlı şekilde yan flüt çalmayı öğrenebilirsiniz.
Yan flüt çalmayı öğrenme süreci, kişinin yan flütte gelmeyi hedeflediği noktayla ilgili bir konudur. Ancak Söz Konusu Sanat Yan Flüt Kursu İzmir’de ortalama olarak üç aylık bir eğitim sonucunda temel eğitim sürecini başarıyla tamamlayabilir ve parça seslendirmeye başlayabilirsiniz. Tabii ki bu süreyi yapacağınız çalışmalarınızı daha verimli hale getirerek kısaltmak ta sizin elinizde!
Yan flüt çalabilmek için sahip olmanız gereken aslında iki özellik bulunmaktadır. Bunlar; istek ve çalışma azmidir. Eğer ki siz yan flüt çalışmalarını bir zorunluluk olarak görmez bir keyif olarak algılarsanız ve çalışmalarınızı bu eksen üzerinden gerçekleştirirseniz gayet iyi düzeyde yan flüt çalmayı başarabilirsiniz!
Aslında yan flüt çalmaya hevesiniz var ise bahsedeceğimiz aşamaları çokta zorluk olarak değerlendirmek mantıklı olmayacaktır. Yan flüt eğitiminde çalmaya başlayanların ilk başta en çok şikayet ettiği konu seslerin üflenmesi ve üzerinde durulması konusudur. Eğer ki temel sesleri doğru bir şekilde çıkarmak için yeteri kadar vakit ve emek harcamazsanız, muhtemelen detone bir ton elde edecek ve çalış stilinizi bozacaksınız. Bu yüzden bu tip ”zorluklara” en azından belli bir süre katlanmalısınız.
Yan flüt eğitimlerimize katılımda herhangi bir minimum yaş sınırlandırması yoktur. Ancak çocuğunuza yan flüt eğitimi aldırmayı düşünüyorsanız, kişisel gelişimin aşamalarının yeterli olup olmadığını anlamak adına Söz Konusu Sanat Yan Flüt Dersi İzmir deneme derslerine katılım gösterebilir ve çocuğunuzun yan flüt dersleri için uygunluk durumunu öğrenebilirsiniz. Ayrıca yan flüt kursu İzmir’e katılım için üst yaş grubu ile ilgili bir sayı ve sınır mevcut değildir.
Yan flüt çalabilmek için ekstra özellikler taşımanıza gerek yoktur, herkes yan flüt çalmayı becerebilir. Ancak tabii ki yan flüt çalarken daha avantajlı bir konumda bulunmanız ve nefes idaresini daha kolay yapabilmeniz açısından dudaklarınız çok kalın ya da ince bir yapıya sahip olmaması daha iyi olacaktır.
Yan flüt fiyatlarını Türk Lirası olarak yazmamız durumunda farklı fiyatlarla karşılaşabilirsiniz, bu tip sorunları önlemek adına dolar bazında fiyatlandırma vermemiz daha doğru olacaktır. Yan flüt fiyatları İzmir ortalama olarak 150-160 dolar arasındadır. Ancak bunlar başlangıç yan flütleri olduğundan dolayı ses ve diğer faktörler açısından tatmin edicilik yaratmayabilir. Bu yüzden en azından bu fiyatların bir miktar üzerine çıkarak, sizi uzun zaman motive edici ve sorun çıkarmayan güzel bir yan flüt edinebilirsiniz, ayrıca marka model tavsiyesi için sanat merkezimize 0542 527 17 00 nolu telefondan ulaşıp, ücretsiz teknik destek alabilirsiniz.
Üstelik web sitemizden yapacağınız kayıtlarda % 20 İndirim kazanın!
4 aydır haşır neşir olduğum üflemeli çalgı. ilk başlarda ses çıkartmak biraz zor olabilir ama üflemeli çalgılara merakınız varsa bu zorluk eğlenceye dönüşebilir. mutlaka bir uzmandan ders almanız gerekmektedir. genelde klasik müzikte kullanılan bu enstüman nota bilgisi ile taçlandırılırsa müthiş sonuçlar verebilir. telli veya vurmalı çalgılara oranla nefes işin içine girdiği için fazladan bir geliştirme olarak diyafram gelişimi gerektirir. nota aralarında ki nefes alacağınız yerler ve bir nefesle neler çıkartabildiğiniz önemlidir. bunların dışında gümüş alaşımı veya saf gümüşten üretilen bu enstrümanların bakımı için çok titiz olmanız gerekmekte. flüt çantanızda sürekli yumuşak bir bez bulundurmalısınız. çalmadan önce ve çaldıktan sonra alet temizlenmelidir. çalan kişiye mutluluk vereceği aşikardır.insanın ruhunu dinlendirir ve kafasını boşaltmaya yardımcı olabilir. ilk başlarda dinleyenlere çok fazla haz vermese de ilerleyen zamanlarda çıkardığınız tınılar onları etkileyecek boyutlarda olacaktır. üflemeli bir enstrüman çalmak mistik bir terapi gibi oluyor, tavsiyem amatör olarak bile buna biraz zaman ayırmaktan yana. çalın,dinlenin.. dinletin, dinlendirin...
7 yıl önceGüzel düşünceleriniz için teşekkürler :)
7 yıl önceSokaktan sesini duymamla beni mest eden müzik enstrümanı. başımın deli gibi ağrıdığı hatta nabız gibi attığı şu anlarda, sokakta sanki ulu bir çeşme varmış da suyunun sesini dinliyormuş hissi veriyor. belki saçmalıyorum gibi gelebilir bunu okuyanlar için, oysa yan flütün akıcı sesini işitenler bilirler onun su sesini çağrıştırdığını ve insanı rahatlattığını... üstelik çocukken bu aleti çalmayı çok istemiştim akm'de dinlediğim bir konser sonrası. belki bana kısmet değilmiş ama 10 yaşındaki küçük kızın karşı apartmandan çaldığı parçayı dinlemek beni bir nebze mutlu ediyorsa, çalamamış olmak içimde ukte kalmaz.
7 yıl önceTeşekkürler.
7 yıl önceilkokuldayken alanis morissette'nin bir şarkısında görüp aşık olduğum enstrümanım... çalmaya başlamam bundan 4 sene öncesine denk geliyor sanırım, o zamandan beri - bazen ihmal ediyorum diye bana küsse de - beni en iyi anlayandır...
7 yıl önce5 yil kadar egitimini aldigim enstruman. baslangic icin cesitli tercihler oluyor tabii ki ancak selmer ile baslamis biri olarak bu baslagictan gayet mutlu oldugumu belirtmek isterim. o marka ya da bu marka iyidir demekten ziyade bu husustaki tek tavsiyem çin flutunden uzak durulmasi yonunde olacaktir. calmaya heves edip yeni baslayacaklarin enstruman hakkinda biraz bilgi edinmesi gerekebilir. simdiye kadar gelen sorulara dayanarak: oncelikle bir sure, basta ayna karsisinda (alt dudaginizin pembesiyle ten rengini ayiran alt cizginin ortasini, flutunuzun agizliginin size bakan cizgisinin ortasina şak diye oturtabilir hale gelene kadar gerekirse ayna karsisinda calismaniz onerilir) olmak uzere agizlik dedigimiz kisimla hasir nesir olmaniz gerekecek. ilk olarak puruzsuz ses cikartabilmelisiniz. sonra agizliginizi flutun diger parcalariyla birlestirilip, nispeten daha kolay oldugu icin birinci oktav "sol" ve "la" sesleri arasinda bol bol gidip geleceksiniz. bunun disinda yan flutte cikar
7 yıl önceHer enstruman her gün çalışmayı gerektiriyordur muhakkak ama bu sanki ekstra bir çaba istiyor- en azından dudak kaslarının gelişmesi için ve notaların yerlerinin çok farklı yerlerde olmasından ötürü seri hareket etmek zordur.
7 yıl önce